Gyvūnai

Laukinės katės platinimas Ispanijoje

Pin
Send
Share
Send
Send


Jei naudojatės asmeniniu ryšiu, pavyzdžiui, namuose, savo įrenginyje galite paleisti antivirusinį nuskaitymą, kad įsitikintumėte, jog jis nėra užkrėstas kenkėjiška programine įranga.

Jei esate biure ar bendrame tinkle, galite paprašyti tinklo administratoriaus atlikti nuskaitymą visame tinkle, ieškant netinkamai sukonfigūruotų ar užkrėstų įrenginių.

Kitas būdas išvengti šio puslapio gavimo ateityje yra „Privacy Pass“ naudojimas. Peržiūrėkite naršyklės plėtinį „Chrome“ parduotuvėje.

„Cloudflare“ spindulio ID: 4f88efa55a3dc442 • Jūsų IP: 5.18.177.131. • „Cloudflare“ našumas ir saugumas

Asmeninė patirtis

Prieš kelerius metus dviračiu važiavau per labai atokų mišką, netoli mažyčio Espoya miestelio. Miestelis šalia Capellades, Barselonos provincijoje, užbėgau į akmenuoto tako kampą su ant storo seno medžio sėdėjo laukinė katė.

Tikiuosi, kad didžioji katė išsigando tiek, kiek aš, kad, manau, dėl mano išgąsdinimo praradau keletą gyvenimo mėnesių.

Žvelgdamas į jį nuotraukose ar žadindamas tolimą atmintį sėdėdamas ant sofos namuose, matau gražų ir galingą gyvūną. Tačiau patikinti, kad rasti jį su guziu keturių ar penkių metrų atstumu ir virš galvos, esu šiek tiek bauginantis. Tas ledinis žvilgsnis mane vis dar glumina.

Tuo momentu Nežinojau, kaip vertinti jos neabejotiną grožį. Sakoma: „Daiktai priklauso nuo stiklo, per kurį jūs žiūrite“.

Laukinių kačių rūšys Ispanijoje

Ispanijoje yra trijų rūšių laukiniai katės:

Iberijos pusiasalio šiaurinėje ir Viduržemio jūros dalyje yra Felis silvestris silvestris, Tai tipiška Viduržemio jūros miško įvairovė.

Jos pavyzdžius tankiau platina Kantabrijos karnizas ir Pirėnai. Šiose vietose gyvena lapuočių miškai ir Alpių uolos. Jie daugiausia maitina paukščius ir laukinius graužikus. Dėl didesnio žmonių tankumo Viduržemio jūros šlaite laukinių kačių populiacija yra mažesnė.

Laukinis miesto centro katinas

Centrinėje Iberijos pusiasalio dalyje gyvenanti laukinė katė yra porūšis Felis silvestris tartessia.

Šis laukinis katė yra didesnio dydžio ir kailis tamsesnis nei pakraščio laukinė katė. Galbūt todėl, kad ši katė įtraukia triušį į savo racioną. Duero upės ir Tagus upės krantai yra teritorijos, kuriose minėtų porūšių tankis yra didelis. Andalūzijoje taip pat yra svarbių kolonijų.

Laukinė katė Maljorkoje

Maljorkos saloje yra laukinių kačių porūšis, žinomas kaip Felis lybica jordansi. Šis porūšis kilęs iš Afrikos laukinės katės.

Su dydis yra mažesnis nei dviejų ankstesnių porūšių nors ne mažiau graži. Galime pabrėžti, kad jo spalva šviesesnė, o kailyje trumpesni smėlio spalvos tonai.

Laukinės katės statusas Ispanijoje

Tai laukinė katė Tai pavojinga rūšis Ispanijoje. Žemės ūkis ir kaimo vietovių plėtra apsunkina laukinių kačių gyvenimą. Tiesa, kad kartais jie poruojasi su naminių kačių patelėmis, po to sukuria hibridus.

Yra laukinių kačių apsaugos programos, laikoma ypatingos svarbos fauna. Turime būti aiškūs, kad nepaprastai svarbu rūpintis ir gerbti rūšis, kad ateityje galėtume jomis toliau mėgautis.

Jei norite perskaityti daugiau straipsnių, panašių į Laukinės katės platinimas Ispanijoje, rekomenduojame patekti į mūsų gyvūnijos pasaulio skyrių „Curiosities“.

Laukinės katės kilmė

Laukinė katė yra naminių kačių, kurios šiuo metu su mumis dalijasi savo namais, pirmtakas. Tai laukinis katinas, laukinis mėsėdis žinduolis, kurį išsklaido Afrikos, Amerikos, Azijos ir Europos miškai. Kai kuriose vietose dėl jų buveinių sunaikinimo ir kitų veiksnių šioms rūšims kilo grėsmė, todėl jos buvo įtrauktos į nykstančių rūšių sąrašą.

Laukinės katės kategorijoje randame kelios rūšys, paplitę visame pasaulyje, būdami Felis Silvestris arba Europos laukinė katė rūšių, kurias radome Eurazijoje, pavadinimas. Ši laukinė katė yra gana panaši į naminę katę, tačiau yra didesnio dydžio ir panaši į lūšis. Šiaurės Amerikos rūšis vadinama Lūšis rufusas ir mes jį randame teritorijoje nuo pietinės Kanados iki pietinės Meksikos. Jo giminaitis Pietų Amerikoje yra Leopardas geoffroyi arba geoffroy, taip pat Pietų Amerikoje randame Leopardus colocolo ar pievų katė.

Dabar mes galime pasakyti apie laukinės katės kilmę jo protėvis yra Mastelli laukinis gyvūnas (Felis lunensis), gyvenusių Europoje Pliocenos metu, pirmiausia išsiplėtę per Vidurinius Rytus, paskui - į Aziją ir Afriką, kur daugiau nei prieš 10 000 metų atsirado stepinė laukinė katė.

Šiuo metu Ispanijoje jie išsiskiria trys porūšiai:

  • Felis silvestris silvestris, esančiame šiaurinėje Iberijos pusiasalio dalyje.
  • Felis lybica jordansi, kuris būtų Afrikos laukinis gyvūnas ir rastume jį Maljorkos saloje.
  • Felis silvestris tartessia, kuris yra didesnio dydžio ir tamsesnis kailis nei jo bendraamžiai ir nusidriektų per centrinę ir pietinę pusiasalio teritorijos dalis.

Fizinės laukinės katės savybės

Kalbant apie laukinės katės savybes, reikėtų pažymėti, kad jos išvaizda yra praktiška tokia pati kaip Iberijos lūšis, paprastai jų neįmanoma atskirti, išskyrus mažesnio dydžio laukines kates. Buvo užfiksuotas net hibridų egzistavimas tarp šių dviejų rūšių.

Taigi laukinis katė pateikia a pilkai rudas kailis, su teptuku ar margas raštas. Šie plaukai yra stori, tankūs, vidutinio ilgio ir atlaso formos. Jo uodega yra pailga Su apvaliu galu. Ir jo savybės ausys yra didelės ir smailos, paprastai su rausvu dugnu.

Kalnų kūnas yra raumeningas ir tvirtas, o stilizuotas ir lankstus. Dėl savo didelio dydžio laukinė katė laikoma a milžiniška katė, sveriantis iki 8 kilogramų ir aukštis nuo 5 iki 120 cm. Paprastai jų gyvenimo trukmė yra nuo 6 iki 12 metų, o egzempliorių - 14 metų.

Laukinės katės personažas

Būti laukiniu gyvūnu yra vienišas ir tylus katinas tačiau ji gali būti agresyvi, jei kyla pavojus jos gyvybei ar medžiojant, nes pavojus yra jos išlaikymui. Be to, laukinis katė yra gyvūnas teritorinis, kurie neskubės ginti savo buveinių, ypač vyrų, kurie taip pat pažymės savo teritoriją įbrėžimais ir šlapimu, kuriais jie dalinsis tik su moterimis, o ne su kitais patinais.

Išskyrus žiemos sezoną, laukinė katė yra naktinis gyvūnas, kuris medžioja ir yra aktyvus valandomis po saulėlydžio. Tačiau atėjus šaltajam sezonui, jis prisitaiko prie savo grobio veikimo valandų ir keletą mėnesių tampa kasdieniu gyvūnu. Ši jo asmenybės detalė leidžia mums pamatyti, kad jis yra tas gyvūnas lengvai prisitaiko prie naujų laikmenų ir gyvenimo būdai, todėl visame pasaulyje yra egzempliorių, kurie tapo šeimų augintiniais. Žinoma, atminkite, kad laukinės katės charakteris nėra toks, koks naminės katės, todėl natūralus agresyvus jos temperamentas gali kilti, kai tik ji jaučiasi grėsminga.

Maistas ir būtinybė>

Savo natūralioje buveinėje, suderintoje su miškingos vietovės Santykinai izoliuota nuo visoje Europoje esančių miesto centrų ir žmonių populiacijų, laukinė katė prisitaiko prie savo gyvenimo krūmynuose, lapuočių miškuose ir vešlesnėse vietose šiauriniame žemyno regione. Ispanijoje jis yra išsibarstęs visame pusiasalyje ir Balearų salose.

Šie laukiniai gyvūnai maitinasi grobiu, kurį patys medžioja. Paprastai laukinių kačių šėrimas Jo pagrindas yra triušiai, kiškiai ir kiti graužikai, nors jų grobis yra įvairus ir tarp jų gali būti net elnių. Jei trūksta maisto, laukinės katės gali tapti naikintojais, maitindamos kitų gyvūnų palaikus. Atminkite, kad jie yra gyvūnai, turintys daug galimybių prisitaikyti.

Jis laukinių kačių reprodukcinis ciklas Joje pateikiamos kelios fazės. Šilumos laikotarpis paprastai trunka nuo vasario iki kovo, atsižvelgiant į nėštumą, kuris trunka nuo 60 iki 70 dienų. Tokiu būdu katės pagimdytų nuo balandžio iki gegužės vadinamus vadus, kurių vidutiniškai būna apie tris šuniukus. Patelės yra atsakingos už jauniklių priežiūrą, kurie bus atsakingi už palikuonis iki maždaug 9 mėnesių amžiaus.

Kadangi jie nėra naminiai gyvūnai, norint, kad laukinis gyvūnas būtų jūsų augintinis, turite būti informuoti apie dabartinius mūsų srities įstatymų leidėjus. Be to, paprastai, jei norite turėti, tai turi turėti atitinkamas licencijas ir dokumentus, taip pat būti laukinėmis katėmis gresia išnykimas, kaip ir kitos didelės katės, taip medžioklė yra visiškai draudžiama, turi gerbti jų buveines ir stengtis, kad jų grobis nesibaigtų, o tai bus gyvybiškai svarbu jų išlikimui.

Anksčiau pagrindiniai plėšrūnai buvo gyvūnai, pavyzdžiui, vilkas ir puma, tačiau šiandien didžiausias pavojus už laukinės katės pragyvenimą yra žmogus, sunaikinus jų buveines ir medžiojant laukinių kačių populiacija buvo žymiai išsekusi. Todėl, kadangi mes, žmonės, esame daugiausia kalti, mes esame atsakingi už tai, kad imtumėmės priemonių, todėl šiame straipsnyje norime paaiškinti „Kaip apsaugoti gyvūnus, kuriems gresia išnykimas“. Mums siūloma keletas veiksmų, kurių galime imtis arba kurių galime išvengti, jei tokie veiksmai gali būti kenksmingi, kad apsaugotume šią ir kitas nykstančias rūšis.

Laukinės katės sveikata

Paprastai laukinės katės jie yra labai atsparūs gyvūnams, tačiau, kaip gali nutikti naminiams katinams, juos gali paveikti kačių koronavirusas, parvovirozė, kačių leukemija, pūslelinė ir parazitų sukeltos sąlygos, kurias paprastai platina graužikai, kuriais jie maitinasi, arba iš aplinkos. kurie gyvena Be to, būdami laukiniai gyvūnai, neturime pamiršti mirčių dėl natūralių priežasčių ar kovos tarp laukinių kačių, kurios gali sukelti rimtas infekcijas ir kraujavimus.

Naudojamės proga pabrėžti, kad svarbu kreiptis į specialistus rasti sužeistą laukinį katę ar serga Tokiais atvejais rekomenduojama paskambinkite valdžiai, susisiekite su miškų sargais arba eikite tiesiai į laukinės gamtos atkūrimo centrus, kad praneštumėte apie radinį ir leistumėte jiems pasirūpinti gyvūno sveikata.

Laukinė katė: savybės

Su nedideliais skirtumais, kiekvienas iš porūšių turi daugumą savybių, išskiriančių jas iš kitų kačių veislių.

Jų kailio spalva yra pilkšva, ruda spalva, todėl juos lengva atskirti. Jie taip pat turi tamsias juosteles, dengiančias beveik visą tavo kūną, išskyrus pilvą.

Jos uodega yra labai pailgi su užapvalintu juodu galiuku ir bent jau trim juodais žiedais uždaryta. Jis turi dideles ir smailias ausis.

Laukinė katė: dydis

Laukinės katės kūnas yra tvirtas ir raumeningas, o jo dydis yra viena didžiausių rūšių, nes ji gali sverti nuo 4 iki 12 kilogramų ir išmatuoti iki 125 cm aukščio. Be to, patinas yra didesnis nei patelės, skirtumas yra nuo 15 iki 25%.

Jų akys paprastai yra žalsvos arba gintarinės spalvos, turinčios vertikalų vyzdį, ir paprastai jų gyvenimo trukmė yra nuo 6 iki 12 metų, kai kuriais atvejais jie sulaukė 15 metų.

Naminis laukinės katės elgesys

Būdama laukinė rūšis, jos požiūris yra ramus ir vienišas ir vengia dėl savo didelių išgyvenimo galimybių. Galite išvengti žmonių kompanijos, manydami, kad esate pavojuje, ir galėsite pulti, jei pamatysite, kad jūsų neliečiamumui kyla pavojus.

Laukinė katė yra puikus triušių, graužikų ir paukščių medžiotojas, kurie sudaro didžiąją dalį maisto. Jo metodas šiam tikslui pasiekti yra pagrįsti savo judesius slapčiausiu slapta, laukiant, kol jo taikinys bus pasiekiamas pulti.

Dėl savo teritorinio pobūdžio jis gali subraižyti ar šlapintis, kad apgintų savo buveinę, kuri, patinų atveju, dalinsis tik su kitomis moterimis.

Tai yra naktinis gyvūnas, kuris elgiasi pačiu netinkamiausiu metu, kad išvengtų žmogaus buvimo, nors ir gali prisitaikyti prie aplinkos, nes žiemą jis gali palikti dienos metu lengviau sumedžioti grobį.

Kalbant apie tai, kur gyvena laukinė katė, jos buvimą pirmiausia paskirsto Ispanijos, Prancūzijos, Vokietijos ir Italijos miškai, nors ji gali būti prijaukinta kaip gyvūnas-kompanionas, visada turėdama omenyje jau minėtus savo elgesio aspektus.

Pagrindinės laukinės katės ligos

Kačių koronavirusas kelia didžiausią pavojų laukinėms katėms ligos forma, taip pat kitomis patologijomis, tokiomis kaip kačių leukemija, pilvo pūtimas ar parvovirozė. Jie taip pat gali gauti sąlygų iš graužikų, kuriuos maitina, arba iš aplinkos, kurioje jie juda.

Tačiau taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad tai yra laukinė rūšis, todėl ją gali paveikti traumos, kai kovojama su kitomis katėmis ar skirtingų rūšių gyvūnais, o tai gali sukelti sužalojimus, kurie pablogina jų sveikatos būklę.

Pagrindinė laukinės katės priežiūra

Turėdamas laukinį charakterį, laukinis katė pagrindinę priežiūrą ir išgyvenimą grindžia savo paties sprendimais.

Natūralią jos buveinę sudaro teritorijos, kuriose yra krūmynai, lapuočių miškai ir drėgni plotai teritorijos šiaurėje.

Todėl turime pabrėžti, kad iš esmės jie maitinasi laukinėje gamtoje - kiškiai, triušiai ar paukščiai. Kaip jau minėjome anksčiau, tai yra gyvūnai, gebantys prisitaikyti prie įvairių aplinkybių, kurios gali atsirasti, todėl tai, ką valgo laukinė katė, visada prisitaikys prie besikeičiančios aplinkos.

Reprodukcija dažniausiai būna pirmaisiais metų mėnesiais, todėl patelės paprastai pagimdo balandžio arba gegužės mėnesiais medžių daubose ar šiukšlių urvuose, kuriuos paprastai sudaro 3 ar 4 šuniukai.

Laukinės katės lytinė branda pasiekiama sulaukus 10 mėnesių amžiaus, prieš kelias savaites tapus nepriklausomai nuo motinos priežiūros.

Ieškodamas pragyvenimo natūralioje aplinkoje, žmogus vaidina pagrindinį vaidmenį, stengdamasis išvengti savo buveinės pasibaigimo, kad tai garantuotų.

Jei nuspręsite įvaikinti laukinę katę, ją įgyvendindami turite atsižvelgti į daugelį biurokratinių aspektų, nes jos turėjimas reikalauja daugybės licencijų ir dokumentų, nes tai yra laukinis ir nykstantis gyvūnas. Be šių procedūrų, jūs turite būti kantrūs su juo, prisitaikydami prie namų aplinkos, ir suteikti jam didžiausią priežiūrą, kurios reikalauja naminė katė, kad jaustųsi patogiai.

Laukinės katės įdomybės

  • Tikėtina, kad jūs nežinote tiek fizinio, tiek charakterio laukinės katės panašumo į Iberijos lūšį: jos yra tik mažesnės nei pirmosios, tačiau pasižymi bendromis savybėmis, kurios primena tą rūšį, taip pat gresia išnykimas.
  • Nors dydžio skirtumas neatrodo patikimas, tiesa ta, kad laukinis katė turi puikių galimybių medžioti vyresnius gyvūnus, tokius kaip elniai. Ši rūšis laiku randama maisto racione.

Jei nuspręsite įsigyti laukinę katę, tai yra pasirinkimas, kurį katės mylėtojai naudoja dėl savo unikalaus charakterio, nors jūs turite atsižvelgti į dokumentus, kuriuos turite paruošti, kad viskas būtų tvarkoje ir mėgautis jūsų įmonės ramybe.

Laukinės katės savybės ir identifikavimas

Ši laukinė katė yra panaši į naminę katę ir, nors ji yra didesnė, dėl savo tvirtumo primena dideles kačių veisles, galinčias sverti septynis kilogramus. Be to, galva kūno atžvilgiu yra didesnė laukinėje katėje nei naminėje, šiek tiek mažesnėmis ausimis.

Jie turi gelsvai rudą ausų ir snukio užpakalinę dalį, o akių plaukai ir virpesiai yra didesni ir platesni nei naminių, balti ir šiek tiek apniukę. Akys nėra tokios kintamos spalvos kaip naminė katė ir dažnai turi šviesiai žalius ir gintaro tonus, jos nosis yra rausva.

Jie pateikia keletą nuostabių piešinių, paprastai juostelių pavidalu: laukinė katėJame yra dvi juostelės ant skruostų, kurios gimsta akyse, kelios juostelės, išeinančios iš kaklo, tamsios juostelės ant kojų ir bagažinės, keli žiedai ant uodegos, kurios baigiasi juodai. Paprastai jie taip pat turi nugaros liniją, einančią palei stuburą, o kartais ir baltą dėmę ant krūtinės.

Laukinė katė gali hibridizuotis su namine katė, todėl jos hibridai gali sukelti painiavą ir kelti pavojų rūšies grynumui. Štai kodėl naminės katės, nepadengtos sterilizacija, trukdo atsigauti.

Laukinės katės charakteristika

Jis laukinė katė arba lūšis(Lynx rufus) Tai vidutinio dydžio katinas, sveriantis nuo 5 iki 12 kg. Viršutinės kūno dalies spalva gali skirtis - nuo pilkšvos iki rausvai rudos spalvos, daugeliu atvejų ji turi dėmių tonų pavidalu.

Pilvas ir jo apatinės dalys visada yra šviesesnės spalvos nei likęs kūnas. Į Floridoje, JAV, asmenų rasta melancholija, tai yra, jie yra visiškai juodi. Šio žanro nariai apibūdina šias savybes: trumpa uodega, maždaug 15 cm ilgio, ir plaukų priauginimas kaip šepetys ausų viršuje.

Matyt pastaroji funkcija tiksliau užfiksuoti, kur yra jų grobis. Skirtingai nuo kitų laukinių kačių, įprasta šias kates ilgai sėdėti ant kelio ar šaligatvio, stengtis surasti galimą grobį jų ūmaus klausos pojūčio dėka.

Laukinės katės elgesys

Šį naktinį plėšrūną galima pastebėti pievų vietose saulėlydžio ir saulėtekio metu. Tai yra vieniši gyvūnai, kurie, patinų atveju, kiekvieną dieną įveikia kelis kilometrus, o patelės yra teritorinės ir lieka toje pačioje vietoje, tai primena kai kurių didelių kačių elgesį.

Jų maistas daugiausia gaminamas iš smulkių graužikų ir paukščių, nors jie sugeba sumedžioti triušius, o kartais gali maitintis varliagyviais ar kai kuriais bestuburiais. Netgi Yra duomenų apie tai, kaip laukinis katė gali medžioti stirnas, tai išskiria ją iš savo giminaičio.

Nepaisant šio didelio skirtumo, tiesa ta, kad laukinis katė medžioja labai panašiai kaip naminė katė, ir net sunku atskirti jų grobio liekanas nuo šio gyvūno liekanų, nes ji, priešingai nei kiti mėsėdžiai, pavyzdžiui, raudonoji lapė, taip pat palieka vidutinio dydžio gyvūnų kaulus.

Dėl reprodukcijos laukinė katė poruojasi pavasario pradžioje, o jaunikliai gimsta šio laikotarpio pabaigoje arba jau vasarą. Patele rūpinsis patelė, paprastai keturios mažos katės, gyvenančios su mama maždaug penkis mėnesius.

Kaip maitinate laukinę katę?

dieta laukinės katės daugiausia sudaro lagomorfai (triušiai ir kiškiai) ir graužikai, nors kartais išdrįstama medžioti didesnius gyvūnus, pavyzdžiui, jaunus baltauodegis elnias ir tie iš apykaklė pekarų.

Ekologinė šios katės funkcija kontroliuojant graužikų ir medetkų populiacijas yra nepaprastai svarbi tiek ekosistemai, tiek ūkininkams ir rančeriams, nors kartais jie to nesupranta.

Nors daugiausia laikoma naktiniu mėsėdžiu, laukinė katė yra vienas iš amerikiečių kačių, turinčių daugiausiai dienos aktyvumo. Todėl ne retai tai stebima aktyviai tiek ryte, tiek saulėlydžio metu.

Su paskirstymo diapazonas Jis eina iš pietinės Kanados į centrinę Meksikos dalį. Jam patinka gyventi krūmynuose ir dykumų vietose, nors jį galima rasti ir regionuose, kuriuose yra pušys ir ąžuolai. Labai retai šių kačių populiaciją galima rasti ten, kur miškas yra tankus, nes ji renkasi atviresnę žemę.

Tai yra viena iš priežasčių, dėl kurių jis negyvena nei Meksikos tropikuose, nei Meksikos pietuose ar Centrinėje Amerikoje. Laukinių kačių gyvenimas yra vienišas ir poravimosi sezono metu ją galima pamatyti tik kaip porą.

Laukinių kačių buveinės ir apsauga

Europinis laukinis gyvūnas gyvena daugelyje Europos miškų: Jo paplitimas apima ne tik Ispanijos, bet ir Prancūzijos, Vokietijos, Škotijos, Turkijos ar Italijos miškus. Tačiau laukinė katė neatsiranda Jungtinėje Karalystėje, Airijoje, Islandijoje ar Skandinavijos pusiasalyje.

Anksčiau jų nebuvo daug daugiau, bet panašu, kad taip Naudojant nuodus ir pesticidus, be to, kad žmonės kontroliuoja tulžį ir kitus graužikus, laukinė katė tapo menku gyvūnu. Kaip minėjome, hibridizacija su laukinėmis naminėmis katėmis pakenkia rūšies genetikai, todėl laukinė katė yra puikus kenkėjų naikintojas, kaip ir pelėda.

Taigi laukinė katė tampa viena iš paskutinių laukinių kačių Europoje, kartu su įvairiomis lūšių rūšimis, gyvenančiomis šiame žemyne, ir yra paskutinė nuožmių kačių, kurios kadaise dominavo šiuose regionuose, atstovė.

Baigė veterinarijos mokslus pateikė Leono universitetas (2018). Specializacija biologijoje ir primatų elgesyje (Laukinės gamtos biologija) Žironos universitetas.

Jis dalyvavo įvairiuose kursuose ir konferencijose:

  • XVIII AVAFES - Saragosos konferencija Primatologija asociacijos AVAFES-Saragosa (2014-2015).
  • VI konferencijų ciklas Egzotinė ir laukinė fauna asociacijos AVAFES-Leonas (2014-2015).
  • Tarptautinės dienos Laukinės gamtos patologija organizuoja asociacija AVAFES León (2016 m. gegužė).
  • X Primatologijos teorinis-praktinis kursas: Bendravimas primatuose į „Rainfer“ primatų gelbėjimo centras (2017 m. Balandis).
  • III kursas „Hurones“ klinika iš asociacijos AVAFES-León (2014–2015).
  • Kursas “Biologinės įvairovės krizė, išsaugojimas ir nykstančios rūšys “, La Jurbial Environmental Services ir León universitetas.
  • Kursas “Laukinių gyvūnų gerovė nelaisvėjeOrganizavo „Avafes León“ (2017 m. Vasaris).
  • MOOC kursas „Aplinkos iššūkiai besikeičiančiame pasaulyjeNavaros universitetas (2016 m. Gruodis).
  • MOOC kursas „Pažinimas ir šunų emocijosKunigaikščio universitetas (2017 m. Vasaris).
  • MOOC kursas „Įvadas į išsaugojimąUnited for Wildlife (2015).

Eugenio Fernández Suárez yra veterinarijos gydytojas, turintis laukinės gyvūnijos valdymo patirties ir ypatingą dėmesį skiriantis primatams. Jis bendradarbiavo su įvairiais šventovės ir priėmimo centrai Ispanijos faunos ir ypač domina gyvūnų elgesys, gyvūnų gerovę ir mokslo bei aplinkos sklaidą įgyvendinant įvairius projektus. SavanorisMiško zoologijos sodas (Oviedo).

Jakas yra jaučio rūšis, gyvenanti dideliuose Tibeto aukščiuose, nuo 4000 iki 6000 metrų aukštyje, ir laukinėje, ir prijaukintoje. IUCN laiko jakų rūšis ...

Vicuña yra gyvūnų nacionalinis Peru simbolis. Andų kalnuose, didesniame nei 3000 metrų aukštyje, yra šios šalies pagrindinės vicuña populiacijos. Vikūnai yra kupranugarių žinduoliai, ...

Australijos žemynas garsėja, be kita ko, savo jūrų pakrantėmis. Tarp visų jų, ko gero, tas gyvūnas, apie kurį mes kalbame, yra vienas iš vaizdingiausių ir reprezentatyviausių: rytinis waló. Jei tavo vardas neskamba ir tu nori ...

Aukštai kalnuotose vietose gali atrodyti nenuoseklios gyvenimo vietos. Tačiau tiesa ta, kad daugeliui faunos ir floros jie yra ideali buveinė: mus užima gyvūnas, zomša. Skaitykite toliau ir sužinokite daugiau ...

Kinkajúes yra nedideli naktinių įpročių laipiojimo žinduoliai. Laukinėje būsenoje jie didžiąją laiko dalį praleidžia džiunglių baldakimu. Nors jie tam tikra prasme primena beždžiones, iš tikrųjų yra labiau susiję ...

Baltagalvis delfinas Naujojoje Zelandijoje yra endeminis. Mokslinis jo pavadinimas yra Cephalorhynchus hectori, dėl kurio jis yra žinomas kaip Hektoras delfinas. Baltagalvio delfino savybės Jis turi būdingą tvirtą kūną ...

Kaip jo reprodukcija?

Jie pranešė apie šių kačių palikuonis visus metus, bet Meksikoje būtent vasarą, kai turite žinių apie daugiausiai suformuotų vadų nuo vieno iki penkių šuniukų.

Jaunikliai gyvena su tėvu, kol jiems sukaks vieneri metai, o pasibaigus šiam laikotarpiui motina juos išstumia iš savo teritorijos ir pradeda klaidžioti, kuris jauniems patinams tampa sunkiu išbandymu, nes Apsigyventi rajone ir sukurti savo veiksmų diapazoną būtina norint išstumti kitą suaugusį vyrą.

Erdvės poreikiai (namų aplinka), kurių laukinei katei reikia išgyventi, yra labai įvairūs. Atlikti tyrimai skiriasi nurodytomis vertėmis - nuo 200 iki daugiau nei 30 tūkstančių hektarų, atsižvelgiant į buveinių, užtvankų ir kitų veiksnių buvimą.

Tyrime, kurį atlikome Tamaulipas, mes nustatėme, kad namų ūkio dydis yra vidutiniškai nuo vieno tūkstančio iki 2000 hektarų. Tarp šešių rūšių kačių, kurios gyvena Meksikoje - „Jaguar“, „Jaguarundi“, „Ocelot“, „Margay“, „Puma“ ir „Wildcat“ - pastarasis laikomas mažiausiai grėsmingu.

Vis dar galima jį medžioti gavus specialų leidimą ir nors tam tikru metu jo oda turėjo komercinę vertę, dėl mūsų šalies klimato sąlygų ji nėra visiškai tinkama kailiui. Tiesą sakant, jis sumedžiojamas iškart atradus klaidingą įsitikinimą, kad tai kelia grėsmę naminiams gyvūnams. Tačiau žala, kurią ši katė gali padaryti galvijams, yra labai atsitiktinė.

Pagrindinis laukinės katės priešas: žmogus

Kaimo bendruomenėse, kuriose jos vis dar egzistuoja, dažnai pasitaiko pasakojimų, kad laukinis katė pasirodo kaip kraujo ištroškęs piktadarys, ypač tai nutinka tarp avių augintojų. Jie sako, kad šis gyvūnas nėra patenkintas užpuolęs vieną avį, tačiau gali nužudyti kelias iš jų per vieną naktį.

Tačiau kai paklausiau apie tai, niekada negalėjau rasti tikrų požymių, kad tai nutiko pakartotinai ar net kad kada nors įvyko. Taip pat kai kuriose kaimo bendruomenėse manoma, kad ši katė turi gydomųjų savybių, todėl jos medžiojamos beatodairiškai.

Toks žmogaus elgesys lėmė, kad laukinių kačių nebuvo gausu tose vietose, kur jis gyvena. Prisimenant, kad Meksikoje ši katė randa savo paplitimo pietinėje dalyje ribą, būtina nustatyti priemones, kurios apsaugotų jos dabartinę būklę laukinėje gamtoje.

„Pixabay“

Ieškant laukinės katės

Aš buvau šiaurinėje Tamaulipo valstijos dalyje pas moterį iš laukinė katė kuriam buvome radę radijo siųstuvą kakle. Tai norint išmatuoti jų judesius gamtoje.

Kadangi prietaisas neveikė tinkamai, tą popietę nusprendžiau jį surasti ir, jei įmanoma, stebėti, kad įsitikinčiau, ar jis yra nepriekaištingos sveikatos.

Pirmiausia aš ieškojau jos ten, kur jai labiausiai patinka ilsėtis: huizachų giraitė, apsupta sūdytos žolės pievos. Nors jo radijo skleidžiamas signalas buvo gana silpnas, aš sugebėjau jį surasti ir, matyt, jis buvo miško viduje.

Išlipau iš sunkvežimio. Tada lėtai ir tyliai ėjau per žolę, kol pasiekiau apie 40 metrų. Man artėjant, signalas stiprėjo, tačiau impulsai rodė, kad moteris nebuvo aktyvi. Tada aš pradėjau skambėti lūpomis, panašiu į riaumojimo aliarmo šūksnius.

Staiga per radijo imtuvą pradėjau girdėti, kad kalnų katė buvo aktyvi ir sparčiai artėjo mano link. Signalas buvo vis galingesnis, todėl išjungiau imtuvą ir vis tiek girdėjau graužikų garsą, Aš pradėjau jo ieškoti su savo fotoaparato objektyvu. Tada be perspėjimo pamačiau tą ausį už „mogote de zacate“, esančio vos už penkių metrų nuo mano buvimo vietos.

Laimingas susitikimas

Iš pradžių maniau, kad tai yra sausas lapas, bet kai pamačiau, kad jis juda iš nugaros į priekį, susijaudinau ir, sutelkęs savo objektyvą į tokią padėtį, atradau akis, žvelgiančią į save tarp žolių ašmenų. Negalėjau atsisakyti minties, kad tai, ką mačiau, galėjo būti paskutinis daugelio prerijų gyvūnų regėjimas prieš jiems žiauriai mirus šios katės nagais.

Toliau keldama graužikų triukšmą, patelė pradėjo judinti galvą iš mogotos, kol ji visiškai atsiskleidė. Jo žvilgsnis suglumino, nes nors jis mane matė, aš negalėjau nustatyti, kokia esu gyva būtybė, nes kamera visiškai uždengė mano veidą. Iš anksto žinodami, kad šie katinai, jei jie nėra už kampo ar sužeisti, yra visiškai nekenksmingi žmogui, jo nuostaba sukėlė mane didžiulį linksmumą, nes ten, kur katė tikėjosi rasti sužeistą gyvūną, ten buvo kažkas, kas, jo manymu, „neturėjo galvos“.

Lėtai pradėjau nuleisti fotoaparatą ir pamačiau, kad jo akys plačiai atsivėrė, jis mane atrado ir suprato, kas vyksta. Tada, stebėdamas mane, jis ėmė labai lėtai, žingsnis po žingsnio, kol pasislėpė už mogotos. Kai tik pajuto, kad jo nebemato, jis pabėgo ir trim tolimais šuoliais jis pasiekė giraitės kraštą, kur dingo taip greitai, kaip buvo atvykęs.

„Pixabay“

Vaizdo įrašas: Jakovas Šengautas - Žmonių ir gyvūnų ligos (Birželis 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send